Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще струват €649 и €899 в Европа

Водещите производители на смартфони дадоха заявка да бъдат доста активни през последното тримесечие. Премиерата на нов хардуер е подходяща възможност да се възползват от необичайно високата активност на потребителите през този период. Tрадиционно октомври е доста натоварен месец и тази година няма да прави изключение.

Google се очаква да представят новите си премиум смартфони много скоро и вече потвърдиха,че датата за голямото събитие ще бъде 19 октомври.

Предварителните поръчки на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro стартират броени дни след това. В интернет изтекоха данни от германската търговска верига Saturn, които потвърждават цената на Pixel 6 сeрията на европейския пазар.

Потребителите ще трябва да платят сума от €649, за да се сдобият с базовата версия на Google Pixel 6. В същото време по-атрактивният модел ще се продава на континента за €899, според данните от немската търговска верига.

 

 

Техническите спецификации на Google Pixel 6 включват двойна камера (50МР 12МР), както и 8-мегапикселов сензор за селфита. Дисплеят се очаква да бъде 6.4″ с Full HD резолюция и 90Hz честота за опресняване на кадрите. Батерията ще е със заряд от 4600mAh и ще предложи възможност за безжично зареждане.

Google Pixel 6 Pro ще се превърне в първото устройството от серията, което има тройна камера. Смартфонът ще има същите два сензора, като базовия модел, но и още една 48-мегапикселова телефото камера в задния корпус. Големината на екрана вече ще е 6.7 инча при QHD резолюция и 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Двете устройства ще работят с Android 11 и ще се захранват от Google Tensor процесора. Софтуерните оптимизации ще включват дизайнерския език Material You и много допълнителни функционалности.