Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще бъдат представени на 19 октомври

Google са доста активни в промотирането на смартфоните Pixel и вече разкриха детайли за някои от най-интересните подобрения, които ни очакват. Сега компанията използва официалния си Twitter акаунт, за да потвърди и датата на премиерата.

Представянето на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro е планирано за 19 октомври и ще се излъчва онлайн.

Вече е активна Pixel Fall Launch Event страница, която е създадена специално за събитието и вероятно ще разкрива нови детайли за смартфоните с наближаването на премиерата. Интерактивна графика позволява да сменяте цветните теми на Google Pixel 6, за да отговорят по-добре на настроението.

Смартфоните са показани единствено отпред в Pixel Fall Launch Event с сайта, но Google едва ли ще пропуснат възможността да ни покажат как ще изглежда новия дизайн на задния корпус преди 19 октомври. Софтуерните оптимизации, които се адаптират към личните предпочитания и се учат от навиците на потребителите ще бъдат отличителна характеристика на Pixel 6 серията.

 

 

Актуализираният дизайн ще бъде допълнен с интересни хардуерни решения, включително и Google Tensor. Това е първият чип на компанията, който е разработен в сътрудничество със Samsung и използва 5-нанометров SLSI производствен процес. Интеграцията на Google Tensоr ще осигури достъп до последните иновации в машинното обучение, които ще подпомагат ключови функционалности на смартфоните.

Приоритет в работата на процесора ще бъдат камера възможностите на Pixel 6 и Pixel 6 Pro, но също и усъвършенстването на Google Assistant. Новият чип ще допринесе още за иновации в софтуера за гласово разпознаване, превода на чужд език и смарт AI функциите. Google Pixel 6 се очаква да има 6.4-инчов дисплей с Full HD резолюция и 90Hz честота за опресняване, както и батерия с 33W бързо зареждане.

В същото време Pixel 6 Pro ще е с големина от 6.7″ инча при QHD резолюция и 120Hz опресняване. Премиум версията ще предложи на потребителите три задни камери: 50МР 12МР UltraWide 48MP телефото. Сензорите ще се възползват от възможностите на Google Tensor.