HarmonyOS е най-бързо развиващата се мобилна операционна система в света

Бъдещето на Huawei в мобилната индустрия е свързано изцяло с HarmonyOS. Алтернативната операционната система е създадена като заместител на Android. Търговските санкции лишиха компанията от възможността да има достъп до Google Play, както и да купува хардуер произведен с американските технологии.

Въпреки сериозните лимитации Huawei не спират да влагат усилия за популяризирането на HarmonyOS.

Компанията може да се похвали ,че вече има повече от 400 софтуерни и над 1700 хардуерни партньори, които допринасят за разработката и популяризирането на платформата.

Системата от разработчици на HarmonyOS включва 1.3 млн. души., съобщава TechHQ. Само три месеца след като бе представена новата версия на операционната система вече се отчитат рекордни постижения.

 

 

Вече има над 120 млн. устройства с HarmonyOS 2.0, като амбициозните им планове предвиждат тази цифра да премине границата от 300 млн. до края на 2021г. Повече от 1 млн. потребители всеки ден се логват от устройства с платформата. По този начин HarmonyOS се превръща в най-бързо развиващата се мобилна операционна система в света.

Компанията продължава да работи усилено над EMUI 12 интерфейса за международните потребители. Ротиращият председател на Huawei, изрази увереност, че разработката на HarmonyOS надминава първоначалните очаквания. В следващите месеци ще продължат ъпдейтите към настоящите смартфони на компанията.

 

Oще от Digital: Kитайските производители на смартфони Oppo, Vivo и Xiaomi може да използват HarmonyOS