Започнаха ъпдейтите към Windows 11

Microsoft официално потвърдиха, че стартират разпространението на дългоочакваните актуализации към Windows 11. Потребителите могат да се сдобият с нов хардуер, който използва операционната система или да ъпдейтнат съвместимите устройства с Windows 10. Все пак ще е необходимо време преди софтуера да достигне до всички клиенти на компанията.

Самият процес на ъпдейти приоритизира новите устройства за сметка на по-старите конфигурации.

Можете да проверите дали отговаряте на минималните хардуерни изисквания за Windows 11, като използвате PC Health Check приложението. Ако всичко е наред ще трябва периодично да отваряте „Windows Update“ секцията в менюто за налични актуализации.

Това може да стане, като заредите последователно „Settings > Update&Security > Windows Update“. След като кликнете на „Check for updates“ таба ще видите дали има актуализация, която може да инсталирате. Ако ъпдейта е наличен трябва да изберете „Download and Install“, за да финализирате процеса на своето устройство, информира DigitalTrends.

 

 

В случай, че не искате да чакате докато Microsoft представят ъпдейт и за вашето устройство вече има какво да направите. Kомпанията е създала специален инструмент, който ще улесни целия процес. Неговото име е „Installation Assistant“, като не е необходимо да бъдете член на Windows Insider програмата, за да се възползвате.

Вместо това aсистента за инсталацията ще извърши хардуерна проверка, която да гарантира, че устройството ви може да получи ъпдейта. Дори и да не е така може да използвате Media Creation Tool опцията, която ще инсталира Windows 11 дори на несъвместим хардуер. Разбира се може да очаквате различни бъгове в работата на софтуера.

Припомняме ви, че минималните изисквания за операционната система включват Intel процесор от осма генерация или AMD Ryzen 2000, но също 4GB RAM, 64GB памет, TPM 2.0 и Secure Boot.