Новите лога на USB-C кабелите ще направят избора на зарядни устройства по-лесен

USB Type-C конекторите са неизменна част от новите смартфони с Android. На пазара ще откриете и разнообразие от аксесоари, които поддържат този стандарт. Водещите производители на лаптопи също използват USB-C портове в своите модели. Така технологията се превръща в популярен избор за все повече пазарни ниши.

Вече ви информирахме, че ЕС искат да въведaт универсално зарядно за смартфони, таблети и аудио слушалки. Така ще се улесни крайния потребител и ще се намалят разходите, но също така ще се редуцира вредния електронен отпечатък в атмосферата. Подобно решение ще принуди и Apple да продават своите популярни устройства с USB-C портове и конектори на европейския пазар.

Изборът на подходящ кабел или зарядно може да е доста объркващо. Именно заради това представители на USB Implementers Forum планират да улеснят потребителите. Организацията, която разработва USB стандарта ще въведе интересни обозначения на самите аксесоари, съобщава PCWorld.

 

 

Досегашните конфигурации на USB-C кабелите и зарядните устройства имат максимална мощност от 65W и 100W. Вече е налична и нова версия на USB Power Delivery, която бе представена преди няколко месеца и увеличава тази стойност до внушителните 240W. За в бъдеще ще може да различавате самите кабели и конектори по техните лога.

Освен надписа, който потвърждава, че аксесоара е USB сертифициран ще виждате и каква е максималната мощност: 40W или 240W. Така ще знаете характеристиките на кабела още като погледнете неговото лого. Зарядните устройства с USB и 240W ще имат различно лого, което индикира за тяхната мощност.

Водещите производители на лаптопи се очаква да бъдат доста активни в популяризирането на USB-S стандарта с 240W в следващите месеци.