Плащанията от смартфоните с Android стават по – сигурни, благодарение на Google Chrome

Интензивната разработка на Google Chrome продължава с пълна сила. Само преди седмица бе представена стабилната версия на Chrome 94. Специалистите на компанията вече са се насочили към подобренията в Chrome 95. Тази версия все още е в начална фаза на разработка, която ще следва традиционният период от четири седмици за всеки голям ъпдейт на уеб браузъра.

Разпространението на актуализациите към Chrome 95 ще стартира през втората половина на октомври. Google ще продължат стратегията да не предлагат широк набор от нови функции, а да се фокусират върху няколко стратегически подобрения. Важен приоритет в Chrome 95 ще бъдат възможностите за мобилни плащания. Google смятат, че могат да добавят още едно ниво на сигурност, което да предпазва потребителите.

Компанията е подобрила процеса на автентикация при въвеждане на личните данни. За целта е разширен обхвата на WebAuthn системата, която осигурява сигурна връзка между търговците и крайните потребители. Водещите уеб сайтове и банкови институции ще могат лесно да оптимизират своята инфраструктура за промените в Google Chrome 95.

 

 

Финансовите институции, които обработват транзакцията също трябва да дадат своето съгласие. Тази новост в Web Authentication API ще гарантира, че финансовите преводи са легитимни. ЕС вече одобриха препоръки за подобни методи, които да гарантират максимална сигурност при транзакции в онлайн портали.

По този начин Chrome 95 ще предложи най-сигурната функция за мобилни разплащания в индустрията. Разработчиците ще имат достъп до допълнителни инструменти, които на свой ред да осигурят най-доброто изживяване и да предпазват личните данни на потребителите. Новата версия премахва поддръжката на FTP URL адреси, което също ще подобрява безопасността.

 

Oще от Digital: Знаете ли, че: Google Chrome се използва от над 3 млрд. потребители