ЦСКА ще търси първа победа в ЛК срещу корави норвежци

ЦСКА посреща Бодьо/Глимт в сблъсък от 2-ия кръг в група „С“ на Лигата на конференциите. „Червените“ започнаха участието си в груповата фаза с катастрофална загуба с 1:5 от Рома на „Олимпико“. Сега възпитаниците на Стойчо Младенов ще опитат да се съвземат и да си върнат самочувствието срещу коравите норвежци. Столичани са длъжни да търсят победата, ако искат да запазят реални шансове за класиране напред в турнира.

Бодьо/Глимт обаче е отбор, който по никакъв начин не бива да бъде подценяван. Макар да няма твърде голям опит в евротурнирите, това все пак е шампионът на Норвегия, а традиционно българските отбори играят трудно срещу скандинавци.

Георги Йомов

Бодьо/Глимт вече записа първата си победа в групата. В първия кръг тимът се наложи с 3:1 над Заря (Луганск). Освен това отборът върви силно и от началото на сезона в първенството на Норвегия, където води в класирането с 3 точки преднина пред втория Молде. Преди днешното гостуване в София тимът е в серия от 4 поредни победи и общо 11 мача без загуба.

От друга страна обаче и ЦСКА е в приповдигнато настроение преди мача тази вечер. „Червените“ спечелиха дербито с Левски (2:1) през уикенда и сега на „Армията“ се надяват да продължат със силните игри.

Столичани ще могат да разчитат и на 12-ия си играч – публиката. Почти всички билети за мача вече са изкупени и на стадиона се очаква да присъстват над 12 хиляди зрители, колкото позволяват разпоредбите на УЕФА.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов трябва да реши кой ще замени наказания за този мач Яник Вилдсхут, който получи червен картон срещу Рома. Единият вариант е мястото на нидерландеца да бъде заето от Греъм Кери, а Варела пък да започне на позицията зад нападателя. Другата опция е на крилото да започне Бай.

Стойчо Младенов

Наставникът се колебае и за единия дефанзивен халф, тъй като не е особено доволен от представянето Карло Мухар срещу Левски. Много е вероятно като партньор на Жеферсон да започне Амос Юга.

Лига на конференциите, група „С“, 2 кръг:

ЦСКА – Бодьо/Глимт

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Жеферсон, Юга, Варела, Кери, Йомов, Кайседо

Бодьо: Хайкин, Сампстед, Мое, Лоде, Бьоркан, Берг, Салтнес, Фет, Солбакен, Ботхайм, Пелегрино

Стадион: „Васил Левски“, София

Съдия: Александърс Ануфриевс (Латвия)

Начало: 19:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!