Xiaomi Watch Color 2 има 1.43″ AMOLED дисплей, 12 дни живот на батерията и поддържа приложения от трети страни

Умните часовници са продуктова категория, която с всяко тримесечие генерира повече продажби. Този сектор се доминира от Apple Watch, но се забелязва все по-голям интерес на водещите производители с Android. Конкуренцията между компаниите ни осигурява достъп до разнообразие от модели с атрактивни характеристики и достъпна цена.

 

Xiaomi не крият амбициозните си планове да бъдат един от най-големите производители на умни часовници в дългосрочен план.

Китайският бранд вече е основен фактор при смартфоните и ще продължи агресивно да разширява своето присъствие. Xiaomi актуализираха своето портфолио с наследник на Watch Color, който предлага много интересни подобрения.

Една от интересните новости в Xiaomi Watch Color 2 е поддръжката на приложения от трети страни. Бъдещите собственици на устройството ще могат да се възползват и от впечатляващия живот на батерията със заряд от 470mAh, тъй като компанията обещава 12 дни с едно зареждане, съобщава GizmoChina.

 

 

Xiaomi Watch Color 2 също така има 1.43″ дисплей с AMOLED технологията с честота за опресняване на кадрите от 60Hz. Плътността на пикселите достига до 326ppi. Смарт функционалностите на часовника включват функция за 24-часово следене на сърдечния ритъм, но също опция за качеството на съня и тестване на кислорода в кръвта.

Потребителите, които спортуват редовно ще могат да се възползват от 117 различни режима. Xiaomi Watch Color 2 e оборудван с Dual-Frequency GNSS чип (GPS, BeiDou, Glonass). Новият модел може да е свързва със смартфони с Android, както и с iPhone.

Виртуалният асистент Xiaomi AI и функцията за Bluetooth разговори са други полезни нововъведения, които предлага часовника. Извършването на мобилни плащания ще става с технологията NFC. Официалните продажби стартират на 30 септември, като може да избирате между три различни цвята на рамката и още шест на каишките.

Цената на Xiaomi Watch Color 2 ще бъде от порядъка на $155.