Olympus няма да си партнира със Samsung в разработката на камери за смартфони

Samsung вече са изместили фокуса си към разработката на Galaxy S22 смартфоните. Компанията отново планира да покаже новите си флагмани през януари. Не се очаква промяна в стратегията и по отношение на броя нови устройства, които отново ще бъдат три.

Стандартният модел ще бъде допълнен от Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra, които предлагат още по-атрактивни функции и възможности.

Камерите ще бъдат обект на сериозни иновации и ще са ключова характеристика на флагманите от новата гама. Samsung отново ще използват система от три сензора в задната част на Galaxy S22 5G, който се очаква да е най-популярният модел от серията.

Все пак основният 12МР модул ще бъде заместен от ISOCELL GN5 камера, която поддържа 50МР резолюция и ултрабърз автофокус.Премиум версиите на смартфоните ще привличат внимание и с по-добри телефото камери. Новите модули ще предложат трикратно оптично приближение и 10МР резолюция по подобие на Samsung Galaxy S21 Ultra.

 

Желанието на Samsung да превърнат Galaxy S22 в най-добрите устройства за мобилна фотография също така предвижда и партньорства с външни компании. Някои анализатори изразиха увереност, че смартфоните ще се възползват от сътрудничество с Olympus.

Toва ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно с брандове като Huawei, които работят с Leica и OnePlus, чиито нови флагмани използват технологии на Hasselblad. Със сигурност феновете на Samsung биха се зарадвали от подобно партньорство, което може да направи камерите на Galaxy смартфоните още по-добри.

На този етап, обаче Olympus твърдят, че не си партнират със Samsung, според информация на AndroidAuthority. Tрудно е да се прогнозира дали подобен проект ще се реализира през следващата година. Ако Olympus искат да имат влияние при смартфоните сътрудничество с най-големият производител звучи като най-логичното решение.