Google Pixel 6 ще се учи от навиците на потребителите

С наближаването на премиерата на Google Pixel 6 научаваме повече детайли за смартфоните. Това ще са първите устройства с Android 12, които също така ще привличат внимание с нов дизайн. Все още не е потвърдена датата на премиерата, но вероятно това ще се случи през октомври. Популярният блогър Джон Просър твърди, че продажбите на Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще стартитат на 19 октомври.

Ако данните са достовeрни можем да очакваме Google да представят официално смартфоните на по-ранна дата. Компанията публикува интересна реклама на устройствата, от която разбираме, че Google Pixel 6 няма да бъдат просто смартфони, тъй като софтуерните им иновации ще позволяват да се учат от потребителите.

По този начин смартфоните ще следят активността на своите собственици и ще се адаптират към навиците и личните им предпочитания. Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro постоянно ще се обучават, развиват и съобразяват с индивидуалностите на всеки потребител.

 

 

Колкото по-активно използвате устройствата, толкова по-умни ще стават те в опознаването на потребителите. Софтуерните алгоритми на Google ще се стремят да анализират огромното количество информация, която споделяме, за да я конвертират в максимално полезни данни. Съществена роля за този процес ще има Google Tensor.

За първи път компанията ще използва собствен чип в Pixel серията, който ще направи смартфоните по-интелигентни и ще предложи много допълнителни възможности. Интеграцията на този модул ще осигури достъп до най-актуалните иновации в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект.

Google Pixel 6 Pro се очаква да използва LTPO OLED дисплеи на Samsung по същия начин както iPhone 13 Pro, което ще гарантира впечатляващо качество на картината при гледане на мултимедия, както и забавление с приложения и игри. За пореден път Google ще обърнат специално внимание на камерите, които винаги са отличавали смартфоните Pixel.