Xiaomi планира да бъде дългосрочен лидер в пазара на смартфони

Xiaomi се утвърждават като добре разпознаваем бранд в световен мащаб. Това се дължи най-вече на атрактивното портфолио на компанията. Едва ли може да откриете смартфони, които предлагат по-добро съотношение между цена и качество от устройствата на Xiaomi. Усилията на китайския производител вече започнаха да се отплащат, тъй като разшири сериозно влиянието си в мобилната индустрия през последните 12 месеца.

Скоро ви информирахме, че Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid. Другият голям успех за компанията е, че успя да изпревари Apple по продажби, което само по себе си е впечатляващо постижение. Амбициите на Xiaomi са свързани и със сегмента на гъвкави смартфони, който тепърва ще генерира повече приходи за производителите.

Първото устройство с този иновативен дизайн е Xiaomi Mi Fold, но можем да сме сигурни, че ще видим скоро и новите гъвкави модели на китайския бранд. Активността на потребителите през последното тримесечие се очаква да допринесе положително за влиянието на Xiaomi в пазара на смартфони през 2021г.

 

 

Компанията не разглежда успехите от последните тримесечия като временни, тъй като планира да бъде сериозен конкурент на Samsung в следващите няколко години. Oт Xiaomi вярват, че е само въпрос на време да станат най-големият производител на смартфони в световен мащаб. Изцяло от компанията зависи да задържат тази позиция за по-дълъг период от време.

Шефът на Xiaomi, Лей Джун е изключително доволен от развитието на този бранд през последното десетилетие. Той дори си постави за цел до три години Xiaomi да е глобален лидер в глобалния пазар на смартфони. Според него компанията няма временно да изпревари своите конкуренти по прoдажби, тъй като планира да е източник на иновации за дълъг период от време.

Китайския производител вече разкри плановете си да спре да използва „Mi“ в името на новите си устройства, като част от амбициозните си планов да улесни своите потребители, като опрости наименованието на смартфоните си.

 

TagsXiaomi