Honor и Microsoft сключиха стратегическо партньорство в сферата на хардуера, изкуствения интелект и Windows 11

Honor стартираха календарната година като самостоятелно дружество, което е отделено то структурата на Huawei. По този начин се подсигурява съществуването на компанията в мобилната индустрия извън сянката на търговското ембарго наложено от САЩ. Най-голямото предимство за потребителите е, че смартфоните на Honor имат достъп до мобилните услуги на Google.

Амбициозните идеи за развитие на компанията са свързани със сключването на стратегическо партньорство с една от най-големите технологични компании.

Honor официално потвърди, че ще комбинират усилията си с Microsoft в разработката на модерни системи с изкуствен интелект и устройства, които поддържат „1 8 N“ стратегията.

Съвместните планове на Honor и Microsoft ще са свързани с интересна премиера на 26 септември, когато ще видим MagicBook V14. Това ще бъде един от първите лаптопи в света, които се продава с предварително инсталирана версия на Windows 11. Сътрудничеството ще обхваща, както хардуера, така и софтуерните технологии, информира PocketNow.

 

 

Двете страни изразиха задоволство от стратегическият проект, който ще има дългосрочни ползи за Honor и Microsoft. Продължаващият недостиг на компоненти също създава сериозни предизвикателства за бизнес плановете на IT компаниите. Съвместимият проект ще задълбочи партньорството в средата на R&D иновациите, техническото обслужване и веригата за доставки.

Honor също така планират да интегрират облачните технологии на Microsoft, както и усъвършенстваните им решения с изкуствен интелект. Тези продукти ще подобряват работата на приложенията за превод на чужд език, YOYO гласовият асистент, AI Travel функцията и възможностите за съвместна работа, коитo предлага Honor на своите клиенти.

За в бъдеще ще се търсят начини как да се постигне интеграция между Windows и Android, което ще подобри изживяването и ще разгърне екосистемите на двете компании.

 

Oще от Digital: Над 300 милиона потребители на Huawei и Honor устройства ще използват HarmonyOS 2.0 до края на 2021г.