Геймърските лаптопи скоро ще имат OLED 90Hz дисплеи благодарение на Samsung

Модерните смартфони се утвърдиха като предпочитано средство за гейминг. Това не е изненадващо, тъй като дисплеите им стават все по-големи и поддържат по-висока резолюция. Флагманите с Android също така предлагат допълнителни геймърски режими, оптимизирани за HDR10 видео и имат 120Hz дисплеи.

Честотата за опресняване на кадрите е важен компонент в работата на устройствата.

Всъщност този термин обозначава колко пъти в секундата се опреснява съдържанието на екрана. Когато това се случва два пъти на всяка секунда потребителите могат да се насладят на максимално реалистични кадри по време на геймплея.

Някои геймърски смартфони дори имат 144Hz екрани. Изглежда, че подобни иновации ще станат част и от лаптопите. Подобряването на дисплеите им не е изненадващо решение, тъй като в момента честотата за опресняване в тази пазарна ниша е стандартните 60Hz. Тази стойност не е достатъчна за много потребители.

 

 

Ако се интересувате от подобряване на качеството на дисплеите на лаптопите ще ви информираме, че Samsung Display вече са готови да произвеждат масово ново поколение OLED екрани. Отличителната характеристика на панелите е, че имат 90Hz честота за опресняване на кадрите, което е с 50% повече от настоящия стандарт в индустрията, съобщавa TechRadar.

Teхнологията OLED има сериозни предимства пред традиционните LCD екрани, като например по-голямата яркост, по-доброто качество на цветовете и по-бързото време за реакция. Досега увеличаването на честотата за опресняване до 120Hz и по-високи стойности бе възможно единствено на LCD лаптопи.

Samsung Display ще променят ситуацията с новите си OLED дисплеи, които ще са налични за производителите във версии с 14″ и 16″ размери. Масовото производство на новите екрани ще направи геймърските лаптопи още по-добри и ще създаде предпоставки за още по-сериозни бъдещи ъпгрейди.

 

Oще от Digital: Топ 3 геймърски лаптопи, на които задължително трябва да обърнете внимание през 2021 година