Джон Уол приключи с Хюстън

Плеймейкърът Джон Уол явно няма да облече екипа на Хюстън Рокетс за втори пореден сезон. Ръководството на “ракетите” и представителите на баскетболиста ще работят съвместно, за да осигурят трансфер на 31-годишния гард, съобщава Шамс Чарания от “The Athletic”. Засега планът е Уол да вземе участие в тренировъчния лагер на Рокетс преди старта на сезона, но със сигурност той няма да играе за отбора в редовния сезон.

Засега е ясно, че намеренията на Хюстън са да не се стига до откупуване на “дебелия” двугодишен договор на стойност $92 милиона, които остават да бъдат изплатени на петкратния участник в “Мача на звездите”. Така шансът Уол да се озове извън Тексас минава единствено през размяна с друг отбор, който би се навил да поеме сериозните разходи по оставащата му сделка.

Гардът подсили състава на “ракетите” в края на миналата година като част от онзи трансфер, която изпрати Ръсел Уестбрук във Вашингтон. В първата си и евентуално единствена година с екипа на Рокетс Уол записа средни показатели от 20.6 точки и 6.9 асистенции. Преди да премине в Хюстън бързоногият плеймейкър изкара 10 години във Вашингтон.

Снимки: Gettyimages