Сърбия би шута на Кокошков

Игор Кокошков вече не е селекционер на мъжкия национален отбор на Сърбия по баскетбол. 49-годишният специалист официално е освободен от поста си, след като не успя да класира “плавите” за Олимпийските игри в Токио през изминалото лято.

Както е известно, западните ни съседи загубиха финала на квалификационния турнир от Италия с 95:102. Именно това бе и последният мач на Кокошков начело на Сърбия.

Бившият треньор на Фенербахче и настоящ асистент в щаба на Далас Маверикс изкара около две години начело на сръбския тим, след като бе привлечен през ноември 2019-а. Засега не е ясно кой ще наследи мястото на Кокошков в националния отбор, но според различни източници най-голям фаворит е легендата Светислав Пешич.

Кокошков не успя да повтори успехите си от националния отбор на Словения, с който успя да завоюва трофея от ЕвроБаскет през 2017-а. Иначе, в клубната си кариера сърбинът винаги е имал помощническа роля, като е бил асистент треньор в редица тимове от НБА като ЛА Клипърс, Детройт Пистънс, Финикс Сънс, Кливланд Кавалиърс, Орландо Меджик, Юта Джаз и Сакраменто Кингс. 

Наставникът има и един сезон начело на „слънцата“, а от новия сезон влиза в щаба на Джейсън Кид в Далас, където ще се събере отново с Лука Дончич.

Снимка: FIBA