Половината потребители на Windows 10 обмислят да ъпдейтнат към Windows 11

Реалните актуализации към Windows 11 се очаква да стартират до няколко седмици. Мicrosoft са предвидили сериозни оптимизации, които променят ключови UI елементи. Новостите в операционната система се очаква да предизвикат сериозен интерес сред потребителите. Промените на Windows 11 са насочени към Start менюто, файловия мениджър, менюто със задачи, уиджетите и др.

Докато очакваме да стартират ъпдейтите към платформата научаваме резултатите от интересно проучване на Windows Report. Изследването включва повече от 11 хил. души от 177 страни по цял свят, които споделят своето мнение за възможността да актуализират към Windows 11. 

Така например 53% от анкетираните споделят, че одобряват UI оптимизациите и нямат търпение да инсталират операционната система на своите устройства. 35% от потребителите разкриват, че центрираното Start меню е любимата им нова функция в Windows 11. Половината от участниците, обаче не харесват редизайна на Microsoft, съобщавa BetaNews.

 

 

Teзи стойности показват, че потребителите имат противоречиво мнение за подобренията, които ни очакват в операционната система. 6% от тях виждат взаимстване на дизайнерски елементи от macOS, като 7% от анкетираните признават, че са очаквали нещо по-различно. Всеки пети участник в проучването споделя, че дизайна на Windows 11 е твърде сходен с този на Windows 10.

По отношение на изискванията за ъпдейт се оказват, че 34% от потребителите нямат представа дали компютрите, които използват са съвместими, като 25% от тях не разполагат със съвместимо устройство. Microsoft отчитат голям интерес към Windows Insider програмата, която е единствения начин да изпробвате Windows 11 преди официалната премиера.