Apple предупредиха, че вибрации от мотоциклети могат да повредят на камерите на iPhone

iPhone е най-популярната серия премиум смартфони, която промени представата ни за начина, по който изглеждат и работят мобилните устройства. Apple предизвикаха истинска революция в индустрията с премиерата на първия си смартфон и до ден днешен са водещ фактор в тази пазарна ниша. Причината да искате да имате iPhone са многобройни.

Луксозният дизайн винаги е отличавал серията, но същото може да се каже за софтуерните технологии и впечатляващите камери.

iPhone 12 Pro Max е актуалният флагман на Apple, който разполага с четворна камера, която включва Wide, Ultra-Wide и телефото сензори с 12-мегапикселова резолюция, както и 3D LiDAR ToF модул.

Другите атрактивни характеристики на камерата  включват Dolby Vision HDR, 10-bit HDR, поддръжка на 4K видео с 60 кадъра в секунда и 12МР селфи камера. Възможностите за мобилна фотография ще продължат да бъдат водещо предимство и на тазгодишните версии на iPhone, които ще бъдат представени след броени дни.

 

 

Компанията сега актуализира официалната страница за поддръжка на смартфоните от серията, добавяйки допълнителна информация. Едно от най-интересните нововъведения е свързано с предупреждение за любителите на мотоциклети. Apple твърдят, че в определени случаи вибрациите от двигателите им могат да навредят на общото представяне на камерите в iPhone.

Toва важи за оптичната стабилизация на изображенията и системата за автофокус, които е възможно да бъдат засегнати при шофиране на мотоциклет. Това е евентуален вариант, когато iPhone бъде изложен на директно и дългосрочно излагане на вибрации с висока амплитуда в определени честотни диапазони, информира CNet.

Аpple също така допълват, че използването на мини стойка за закрепване на устройствата на волана на мотоциклети, скутери и електрически велосипеди обещава да намали значително вибрациите. В заключение ще отбележим, че влошаването на камерата е възможно, само когато периодично излагате iPhone на силни вибрации, докато се забавлявате със своя мотоциклет.

 

Oще от Digital: Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.

TagsApple