Саманта Стоусър и Шуай Чжан спечелиха титлата на двойки на US Open

Саманта Стоусър (Австралия) и Шуай Чжан (Китай) спечелиха титлата на двойки жени на Откритото първенство на САЩ по тенис. На финала 37-годишната Стоусър и 32-годишната Чжан, 14-и поставени, победиха американките Коко Гоф и Кейти МакНали с 6:3, 3:6, 6:3 за 1:54 часа. 

В третия сет Стоусър и Чжан стигнаха до пробив в осмия гейм, а в деветия затвориха двубоя с втория си мачбол. Любопитното е, че в срещата имаше три пробива и всичките бяха в осмия гейм на всеки от сетовете.

 

За Стоусър, която е шампионка на сингъл от 2011 година, това е втора титла на двойки на турнира от Големия шлем в Ню Йорк след 2005 година. Австралийката и Чжан, които триумфираха и на Откритото първенство на Австралия през 2019 година, спечелиха последните си 11 мача, след като взеха титлата и на турнира в Синсинати миналия месец. 

Стоусър има общо четири титли на двойки жени и три на смесени двойки от Големия шлем. Тя триумфира днес 10 години след трофея си на сингъл в Ню Йорк, когато победи Серина Уилямс на финала през 2011 година.