България – Германия 0:0! Следете мача ТУК!!!

Волейболистите от националния отбор на България  излизат срещу Германия в 1/8-финален мач от европейското първенство 2021. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа в Острава (Чехия).

Българите са устремени към 1/4-финалната фаза на надпреварата и ще се опитат да най-доброто от себе си в преследването на целта.

Момчетата на Силвано Пранди тръгнаха добре в група В, като стартираха с две победи – над Черна гора с 3:0 и домакина Чехия с 3:2, но след това допуснаха поражения от Италия и вицешампиона Словения.

В решаващия двубой – срещу Беларус, нашите момчета показаха съвсем друго лице и победиха с 3:1. Така те завършиха на трето място в групата и се пребориха за мястото си на 1/8-финалите.

Германците записаха четири победи и само една загуба – от олимпийския шампион Франция. С това те приключиха на втора позиция в групата, мачовете от която се играха в Талин (Естония).

На последното европейско първенство (2019 г.) българските национали отпаднаха след загуба на 1/8-финалите от Словения с 3:1 гейма. Бундестимът пък отстъпи на световния шампион Полша в 1/4-финалите. Само две години преди това германците станаха вицешампиони на Стария континент след драма с Русия.

Срещата ще се излъчва пряко у нас по MAX SPORT 1 и RING от 20:00 часа.

1/8-финал на Евроволей 2021 за мъже:

БЪЛГАРИЯ – ГЕРМАНИЯ 0:0 (0:0)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев – Владислав Иванов-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ГЕРМАНИЯ: Ян Цимерман, Георг Гроцер, Денис Калиберда, Кристиан Фром, Тобиас Крик, Флориан Краге – Юлиан Цангер-либеро

Старши треньор: АНДРЕА ДЖАНИ.