Aston Martin Valkyrie Spider е спортен кабриолет с V12 двигател и максимална скорост от 350 км/ч.

Aston Martin имат богата история в разработката на спортни и футуристични автомобили. Английският производител отново приковава вниманието ни с впечатляваща концепция. Това е Valkyrie Spider, който ще промени представата ни за възможностите и начина, по който изглеждат модерните кабриолети.

Новият суперавтомобил използва мощен V12 двигател с усъвършенствана хибридна система и аеродинамика създадена от Advanced Technologies екипа на Red Bull.

Компанията официално разкри детайли за Aston Martin Valkyrie Spider по време на Monterey Car Week събитието.

Посетителите имаха привилегията да видят отблизо най-впечатляващият кабриолет, който сме виждали досега. Подвижният покрив има централна лента от въглеродни влакна и поликарбонатно покритие от двете страни, което гарантира лесен достъп до кабината. Аston Martin твърдят, че покрива може да се повдигне, когато вратите на суперавтомобила се отворят.

Аеродинамичният дизайн не оставя никакво пространство за товар във Valkyrie Spider, който обаче предлага невероятна бързина, съобщава CNet.

 

 

Иновативният кабриолет е оборудван с V12 двигател, който гарантира максимална мощност от 1139 конски сили и може да оперира с максимум 11 000 оборота в минута. Valkyrie Spider може да развива 330 км/ч. с отстранен покрив и 350 км/ч., ако поставите на неговата позиция. Компактният интериор е вдъхновен от болидите във Formula 1, и предлага сходна позиция и форма на седалката.

Безопасността на водачите сще се гарантира от шестточкови колани, както и от камера за задно виждане. От компанията обещават представяне, което е сходно със състезателния автомобил LMP1. Аstron Martin предвиждат да произведат лимитирана серия от 85 бройки на Valkyrie Spiders, което е два пъти по-малко от купе версията на суперавтомобила.

Цената не е обявена официално, като доставките стартират през втората половина на 2022г.