Ferrari за деца с цена €93 000

Италианският производител планират да създадат лимитирана серия на популярния в миналото модел Ferrari 250 Теsta Rossa. Суперавтомобилът е представен през 50-те години на миналия век, като компанията иска да произведе реплики на Testa Rossa модела в мащаб 3/4. Серията от детски колички ще наброява 300 бройки.

Всяка мини версия на Ferrari 250 Testa Rossa ще бъде изработена следвайки строгите стандарти на Ferrari.

Лимитираната серия от десетки колички ще предложи ръчно изработена алуминиева каросерия, висококачествено окачване, модернизирани спирачки и гуми. Електрическият задвижващ механизъм и геометрия на кормилното управление, която е моделирана върху оригиналния автомобил.

 

Самият проект се казва Ferrari Testa Rossa J, като 299-те бройки ще са номерирани и ще включват специален сертификат с името на собственика, съобщава NewAtlas. Малко вероятно е стойността на една от тези коли някога да падне под покупната цена, тъй като те веднага ще станат колекционерски артикули с ограничена серия.

Малцината, които ще имат възможността да се сдобият с детски автомобил от серията ще трябва да платят €93 хил. за тази привилегия. В заключение ще отбележим, че истинския Ferrari 250 Testa Rossa два пъти постави световен рекорд за най-скъп автомобил в индустрията.