Зверев отново е на 1/2-финал на US Open

Александър Зверев постигна сравнително комфортна победа в три сета над Лойд Харис в сблъсъка помежду им от 1/4-финалите на US Open. Германецът се наложи със 7:6(6), 6:3, 6:4 за малко повече от два часа игра и достигна до 1/2-финалите за втора поредна година.

Зверев имаше проблеми само в пъривя сет, в който пръв допусна пробив в много важен момент за 3:5. В следващия гейм Харис сервираше за сета, но и той се пропука и позволи пробивът да бъде върнат, а впоследствие се стигна и до тайбрек.

Там също имаше доста емоции, като южноафриканецът пръв стигна до сетпойнт при 6:5 в своя полза, но не успя да го реализира, като допусна два поредни мини-пробива, а накрая Зверев успя да стигне до победата с 8:6.

Лойд Харис

Във втория сет 24-годишният германец рано взе нещата под контрол с пробив за 2:0 и не изпусна инициативата, за 6:3 в своя полза.

И в третия сет Зверев контролираше нещата, като набързо поведе с 4:0 с два пробива. Харис върна единия от тях, но не успя да направи нищо повече и Зверев триумфира с 6:4, като така затвори и мача в своя полза.

Германецът направи 43 уинъра и бе много стабилен на свой сервис, като спечели 82% от точките при вкаран такъв. Той направи 21 аса, което също имаше огромно значение в мача.

Така Зверев вече е на 1/2-финал на “Флашинг Медоус” и чака да научи съперника си, който ще бъде определен в сблъсъка между Новак Джокович и Матео Беретини по-късно през нощта.