БК Шумен проведе лагер с над 100 деца

Лятната подготовка на БК Шумен е в разгара си. В последната една седмица клубът проведе традиционния си летен лагер в спортен комплекс „Камчия“ – един модерен многофункционален комплекс, построен и оборудван по олимпийски стандарти и отговарящ на изискванията на международните спортни федерации по различните видове спорт. 

В лагера се включиха над 100 деца от баскетболната школа на тима от всички възрастови групи – дори най-малките деца на по 8-9 години. Гост-лектор бе Петър Родич, който е роден в Сърбия, а във визитката си има европейска титла с отбора на Сърбия до 16 г.

Няколко поредни години е съветник на китайската федерация за мъжкия и женския национални отбори на Китай – най-голямата баскетболна държава в момента с над 120 милиона активни състезатели във всички възрасти. 

Петър Родич е бил старши треньор на редица мъжки отбори, както в родната Сърбия, така и извън нея. Той е и преподавател в университета в Нови Сад, Сърбия. Момчетата и момичетата от школата на БК Шумен са се потрудили здраво, провели са няколко полезни контролни срещи с отбора на Спартак (Плевен), както и гости от Украйна.