Apple тестват версия на Face ID, която може да се използва без защитна маска

Лицевото разпознаване е една от най-популярните технологии, заедно със сензорите за пръстов отпечатък. Модерните смартфони вече предлагат различни алтернативи за отключване, в допълнениe към традиционните пароли. Устройствата на Apple имат достъп до Face ID системата, която представлява най-добрият софтуер за лицево разпознаване в мобилната индустрия.

Предписанията за социална изолация и носенето на предпазни средства, обаче показа нагледно, че Face ID не може да се използва безопасно на публични места.

Причината е, че верификацията изисква да премахнете защитната маска, което може да крие сериозни рискове. Apple са наясно с проблема и вече са започнали да тестват ефективно решение на проблема.

Според данни на FrontPageTech е възможно iPhone 13 да са първите устройства на компанията, които ще поддържат технологията. Компанията обаче е създала прототип на aксесоар, който позволява на новия хардуер да бъде приложим и на по-стари версии на смартфоните, включително iPhone 12.

 

 

Компанията планира да проведе серия от тестове със системата преди да е готова с финалния компонент, койтo ще вгради във вътрешността на смартфоните. Дългоочакваният ъпгрейд на Face ID ще направи технологията още по-атрактивна в контекста на продължаващата пандемия.

Собствениците на iPhone ще могат да отключват екрана, дори когато носят маска или очила на публична места. Единственият вариант да не видим технологията в iPhone 13 е резултатите от верификацията да не са оптимални.

Можем да сме сигурни, че Apple ще направят всичко възможно да са готови с актуализираната Face ID система навреме за премиерата на устройствата в средата на септември.