LG поставиха рекорд за безжичен пренос на данни в 6G THz мрежa

LG Electronics демонстрираха възможностите на иновативна технология, която ще ускори следващата голяма революция в света на дигиталната комуникация. Корейският производител успешно извършва безжичен пренос на данни в 6G (THz) мрежа от ново поколение. Проектът е съвместна разработка с Fraunhofer-Gesellschaft и позволява изпращането на информация в третрахерц честота на разстояние 100 метра.

Компанията не публикува детайли за количеството данни, които са прехвърлени между лабораториите на Fraunhofer Heinrich Hertz Institute и Berlin Institute ot Technology.

Близостта между сградите е подходяща среда LG да загатнат за потенциала на бъдещите 6G мрежи, които се очаква да бъдат комерсиализирани през 2030г.

Успешният тест показва рекордни параметри за изпращане на данни с безжична 6G технологията, като предходното постижение е скорост от 48GBps. Екипът от специалисти на LG и немските учени разработват нов тип усилвател за мощност с адаптивна технология за формиране на светлинен лъч.

 

 

Сигналите от множество предаватели гарантират стабилен сигнал и максимална скорост за трансфера на информацията. Това е само един от методите, с които експериментира LG, но дава най-добри резултати в 6G THz спектрума. Необходимостта от усилване на мощността при ултра широколентовите честоти е водещ проблем на безжичните 6G мрежи.

LG, Fraunhofer HHI и LG, Fraunhofer HHI и Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) предлагат доста обещаващо решение с новия усилвател за мощност. Според данните модула е в състояние да осигури стабилен изходен сигнал до 15 dBm в честотен диапазон между 155-175 GHz, съобщава DigitalTrends.

Глобалната стандартизация на 6G технологията се очаква да стане факт през 2025г.

 

Oще от Digital: 6G мрежите със скорост от 1000Gbps ще станат реалност през 2028г., според Samsung

Tags6GLG