Apple са разработвали iPhone nano, според стар имейл на Стив Джобс

iPhone 12 mini е последният компактен смартфон на Apple, който обаче не успя да провокира интереса, който компанията очакваше. Това е причината компанията да се откаже от идеята за „mini“ модел в тазгодишното поколение на смартфоните. В най-голяма степен причината е свързана с предпочитанията на потребителите, които вече проявяват все по-голям интерес към големите устройства.

Легендарният съосновател на Apple, Стив Джобс oбаче винаги е бил привърженик на компактните форм фактори при смартфоните.

Сега разбираме за интересно устройство, което компанията е подготвяла преди десетилетие. В интернет бяха публикувани данни от вътрешен имейл на Стив Джобс, който датира от октомври 2010г.

Данните в него потвърждават, че се работи над по-малка и по-евтина версия на iPhone 4 – премиум смартфона на компанията в този момент. Въпросното устройство е обозначено като „iPhone nano“, съобщава CNet.

 

 

Вероятно си спомняте, че бранда „nano“ бе използван от Apple са ултракомпактния вариант на музикалния плейър iPod. Изтеклият имейл от края на 2010г. демонстрира желанието на компанията да пусне на пазара смартфон, който е осезаемо по-малък от iPhone 4 и неговия 3.5-инчов екран.

По време на работна среща Джони Айв е показал на останалите високопоставените служители на Apple какъв може да е дизайна на iPod nano. Oт днешна гледна точка изглежда странно да се експериментира с толкова компактни форм фактори.

За сравнение iPhone 12 Pro са с размери от 6.06″ и 6.68″, което отговаря напълно на модерните тенденции в индустрията.

 

TagsApple