Kакви са подобренията в Huawei EMUI 12

HarmonyOS се превърна в основен приоритет за китайския производител. Операционната система се разработва като алтернатива на Android и вече се използва от милиони потребители. По този начин Huawei успяват да се справят с ограниченията предизвикани от търговските санкции на американското правителство срещу компанията.

Новите смартфони на компанията се продават с предварително инсталирани версии на HarmonyOS, като по-старите модели продължават да работят с EMUI интерфейса.

Ако сте собственик на устройство на Huawei вероятно ще искате да научите какви са подобренията в EMUI 12 – новата версия на потребителския интерфейс.

Изчистеният интерфейс акцентира върху три цветови теми: бяло, черно и синьо, което допринася за минималистичния дизайн. Потребителите ще могат да променят размера на шрифта с нов слайдер, но също и по-лесно да стартират Control Panel, независимо от кой екран на операционната система навигират. Това може да стане само с едно кликване.

Control Panel осигурява възможности за управление на музикалния плейър, достъп до Bluetooth и WI-Fi настройки и др.

 

 

Device е любопитна нова функционалност, която улеснява работата с няколко различни устройства на Huawei. Кликването на MatePad иконата зарежда екран, от който може да извършвате обаждания, да изпращате съобщения и да разглеждате снимки от своя таблет на смартфоните.

МееTime е приложение за видео обаждания, което е обект на сериозни актуализации в EMUI 12. Вече е възможно да отключвате смартфоните от лаптопа, като използвате Multi-Screen Collaboration. Предвидена е опция да добавите умен часовник като Trusted Device на умния часовник.

Китайският производител допълнително ще публикува пълния списък с устройства, които ще получат дългоочакваните актуализации към EMUI 12.

 

Oще от Digital: Над 300 милиона потребители на Huawei и Honor устройства ще използват HarmonyOS 2.0 до края на 2021г.