Xiaomi отчитат 64% ръст в приходите си през второто тримесечие на 2021г.

Xiaomi публикуваха финансов доклад, който разкрива актуалното състояние на компанията.

Данните обхващат второто тримесечие на календарната години и разкриват рекорден ръст в приходите. Китайският производител успява да отчете стабилно увеличение от 64% в генерираните приходи спрямо същия период преди година.

Главният изпълнителен директор на Xioami, Лей Джун разкри малко повече статистически детайли за представянето на компанията. Така например нетната печалба отчита ръст от 80%, в сравнение с април-юни 2020г. Друг важен параметър от финансовите резултати са приходите от продажби на смартфони, които достигат до $9.1 млрд., информира GizmoChina.

Впечатляващото представяне се дължи на доставките на 53.9 млн. устройства през второто тримесечие. Благодарение на това Xiaomi успя да изпревари Apple в световния пазар на смартфони. В дългосрочен план Samsung oстава единственият голям конкурент на компанията, която ще продължи да бъде доста активна в мобилната индустрия.

 

 

Oбщите приходи на китайския производител за второто тримесечие достигат до $13.5 млрд., като нетната печалба е в размер на $971 млн. Официалните данни разкриват, че Xiaomi са реализирали продажбите на повече от 12 млн. смартфона в премиум сегмента от всичките 52.9 млн. устройства.

Инвестициите в IoT сектора започват да дават резултат, тъй като Xiaomi oглавяват този сегмент в 22 различни пазари и държави по цял свят. За първи път компанията успява да се превърне в лидер при смартфоните на територията на Европа и Югоизточна Азия. Така компанията отчита ръст от 96.8%.

Инвестициите през второто тримесечие отчитат стабилен ръст от 56.5%, което е важна предпоставка за бъдещи успехи на XIaomi. Повече от 454 млн. активни устройства използват MIUI интерфейса, което е ръст от 32.1% ръст, в сравнение с миналата година.

 

TagsXiaomi