Huawei Nova 9 и Nova 9 Pro ще имат 4500mAh и 4000mAh батерии и 100W бързо зареждане

Премиерата на някои смартфони може да бъде отложена през втората половина на годината. Причината е недостига на компоненти, който засяга все по-голям брой компании. Huawei не са изключение, но също така трябва да се справят с още един значителен проблем и това са търговските санкции на американското правителство.

Компанията е поставена в неравностойно положение спрямо своите конкуренти и не може да извършва свободни доставки на хардуер.

Това е причината Huawei P50 и Huawei P50 Pro, които бяха представени преди няколко седмици да нямат 5G процесори. Някои анализатори очакват да видим още една версия, която ще използва технологията.

Въпреки това Huawei ще опитат да актуализират и други своите продуктови категории, включително и Nova гамата. Това ще се случи скоро, тъй като вече ви съобщихме, че премиерата на смартфоните Nova 9 е предвидена за септември. Конкретната дата ще бъде обявена допълнително.

 

 

Устройствата от гамата попаднаха в базата данни на 3C, което ни разкрива детайли за два от моделите: NAM-AL00 и RTE-AL00. Всъщност това са обозначения за Huawei Nova 9 и Nova 9 Pro. Смартфоните ще предлагат опция за 100W и 66W бързо зареждане, информира GIzmoChina.

Новите данни потвърждават, че моделите от Nova 9 серията ще бъдат лимитирани до 4G свързаност и няма да са оптимизирани за 5G мрежи. Тази специфика ще гарантира и по-достъпната цена. Oт гледна точка на дизайна не ни очакват драстични промени, спрямо Nova 8 Series.

Пълните технически спецификации и цената на Nova 9 и Nova 9 Pro ще бъдат разкрити на предстоящото събитие, което ще се проведе през септември.

 

Oще от Digital: Huawei ще се справят с недостига на 5G процесори през 2022г.