Xiaomi спират да използват Mi бранда в бъдещите си устройства

Xiaomi е име, което вече е познато на все по-голям брой потребители. Китайският производител има разнообразно портфолио от смарт продукти. Все пак най-голяма популярност отчитат смартфоните на компанията, с които е известна и на европейския пазар. Вече ви съобщихме, че Xiaomi изпревари Samsung и е най-големият производител на смартфони в света през юни.

Това постижение показва по най-добър начин колко влиятелни са устройствата на компанията. Дългосрочната цел на Xiaomi е да се утвърдят като най-големия бранд при смартфоните през следващите тримесечия. Ако имате устройство на Xiaomi вероятно сте запознати с различните продуктови категории, които предлага компанията.

Така например Xiaomi поддържат Mi, Redmi и Poco сериите от смартфони, като потребителския интерфейс, с който работят се казва MIUI. При всички положения думата „Mi“ има силно присъствие в обозначението на устройствaта на компанията, но скоро ни очаква важна промяна в стратегията на Xiaomi.

 

 

Китайският производител ще преустанови използването на Mi брандинга в своите бъдещи устройства, съобщава AndroidHeadlines. По този начин компанията ще сложи край на традиция, която бе въведена преди 11 години в мобилната индустрия. Припомняме ви, че първият продукт с това име е MIUI – интерфейса, който продължава да е неизменна част от екосистемата на Xiaomi.

Първият смартфон на компанията се казваше Mi 1 и бе представен в края на 2011г. с технически спецификации характерни за премиум сегмента. Решението да се спре употребата на Mi брандинга определено е доста любопитно, но засега компанията не е разкрила мотивите за тази промяна в стратегията.

Новите устройства, които ще бъдат представени през третото тримесечие ще заместят Mi с името Xiaomi. Отличителното лого на китайския производител ще продължи да се използва и за в бъдеще. Това означава, че следващия флагман с този бранд ще се казва Xiaomi 12, а не Мi 12, както се очакваше досега.

 

TagsXiaomi