Xiaomi ще представят Mi 11Т смартфоните на 15 септември

Xiaomi продължават да бъдат доста активни в световния пазар на смартфони. Китайският производител следва стриктно своята стратегия, която ги превърна във водещ бранд в мобилната индустрия. Вече ви информирахме, че Xiaomi вече е най-големият производител на смартфони в Европа.

От компанията също така изпревариха Apple и очакват да се превърнат в по-сериозен конкурент на Samsung в дългосрочен план.

Xiaomi подготвят премиерата на още няколко атрактивни модела, които ще видим преди края на 2021. Taка например вече знаем, че премиерата на Xiaоmi Mi 12 ще е през ноември. 

Още преди да видим тазгодишните флагмани на компанията ни очаква представянето на Mi 11Т серията от смартфони, която ще включва два модела: Xiaomi MI 11T и Mi 11T Pro. Дългоочакваното събитие, на което ще бъдат представени устройствата ще се проведе на 15 септември, съобщава TalkAndroid.

 

 

Teхническите спецификации на премиум версията се очаква да включват Qualcomm Snapdragon 888 процесор, както и OLED дисплей със 120Hz честота за опресняване на кадрите. Припомняме ви, че Xiaomi използваха 144Hz екран в Mi 10T Pro, но след това се отказаха от LCD дисплеите, за сметка на OLED технологията.

Вградената батерия ще е със заряд от 5000mAh, като е предвидена и поддръжка за 120W бързо зареждане. В същото врeме Xiaomi Mi 11T вероятно ще има Dimensity 1200 процесор, както и 64-мегапикселова камера, допълнена от 8MP UltraWide и 5МР макро сензори.

Продажбите на смартфоните вероятно ще стартират преди края на септември. Скоро ще научим повече за подобренията и цената на Xiaomi Mi 11T серията, която ще има важно значение за позициите на Xiaomi в мобилната индустрия.