Зверев прегази Рубльов на финала в Синсинати

Александър Зверев е новият шампион на турнира от сериите “Мастърс” в Синтинати. Германецът спечели по категоричен начин финала срещу Андрей Рубльов с 6:2, 6:3 в своя полза, като срещата продължи само 1 час. Това е първи успех за 24-годишния тенисист на този турнир, като така той си уреди и чек на стойност 391 хил. долара

. Любопитното е, че в предишните си 6 участия той нямаше дори една победат тук.

Още от самото начало Зверев пое контрола над мача. Той набързо натрупа преднина от 4:0, след като на два пъти проби подаването на съперника си. До края Рубльов успя да изкопчи два гейма, но не и да се върне в борбата, като сетът отиде на сметката на Зверев с 6:2.

И във втория сет нямаше кой знае каква промяна на корта. Отново германецът държеше инициативата, след като направи пробив още в пъривя гейм, а след това увеличи преднината си на 4:1 с още един пробив. Рубльов успя да покаже характер и върна единия от пробивите за 3:5, но още при следващото си подаване допусна отново да бъде пробит и това сложи и край на мача за 6:3 в полза на Зверев.

Така германецът продължи със страхотните си изяви през годината, след като съвсем наскоро завоюва и златния медал на Олимпиадата в Токио. Това е втори негов успех на “Мастърс” за годината и общо пети в кариерата му, след като триумфира и в Мадрид. С този успех Зверев вече има общо 17 титли в кариерата си.