Nissan показа своя най-страхотен модел ВИДЕО

Nissan Motor представи на специално събитие в Ню Йорк серийната версия на следващото си поколение спортно купе Z със задвижване на задните колела Z.

Автомобилът беше показан в спецификация за Северна Америка, а модификацията с десен волан за японския вътрешен пазар ще се нарича Fairlady Z и ще бъде пусната в края на годината.

Външно Nissan Z почти не се отличава от концептуалния автомобил, представен през септември 2020 г. Разликата е само в някои детайли – например, има странични светлини, променени дръжки на вратите и графики на задните светлини.

Освен това серийният автомобил има спойлер на вратата на багажника, а концепт автомобилът нямаше такъв. Но е важно да се каже, че екстериорът на спортното купе препраща към предишни модели от гамата Z.

Интериорът също запазва духа на спортните автомобили от серия Z. На предната конзола има аналогови прибори, които показват налягането на форсиране, оборотите на турбото и напрежението на акумулатора. Под тях е разположен 8,0-инчов мултимедиен дисплей, който по желание може да бъде увеличен до 9,0 инча. Срещу водача се намира 12,3-инчовият цифров приборен панел.

Новият Nissan Z се задвижва от 3,0-литров туин турбо V6 двигател с мощност от 405 к.с. и 475 Nm. Производителят не разкрива времето за ускорение от 0 до 100 км/ч, като отбелязва, че новото спортно купе ще бъде по-бързо от 370Z.

За автомобила се предлага шестстепенна механична или деветстепенна автоматична трансмисия. Задвижването е задно.

Продажбите в Северна Америка са планирани за 2022 г. На пазара Nissan Z ще се предлага в три конфигурации Performance, Sport и Z Proto. Цените все още не са обявени, но минималната цена няма да е по-ниска от 40 000 долара. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!