Samsung потвърдиха, че ще премахнат рекламите в One UI приложенията още тази година

Рекламите са основен източник на приходи за редица технологични компании. Google и Facebook веротно са най-красноречивият пример за твърдението. Въпреки това производителите на Android тестват всевъзможни функции, с които да генерират печалба от рекламна дейност. В желанието си да изградят екосистеми, които да се конкурират успешно някои брандове показват реклами на началния екран на своите смартфони.

Най-големият производител на Android смартфони също не е изключение, тъй като Оne UI интерфейса също възпроизвежда маркетингови банери на партньорите на Samsung. Собствениците на смартфони Galaxy вероятно са запознати как някои от предварително инсталираните приложеня на компанията показавт реклами. Тази практика обхваща дори премиум модели като Samsung Galaxy S21 Ultra.

Потребителите също така виждат „Push“ нотификации, които ги подканят да разгледат и купят други продукти произведени от Samsung. Съвсем логично тази стратегия предизвиква все по-сериозно недоволство сред притежалите на устройства с бранда Galaxy.

 

 

Добрата новина е, че компанията е обърнала внимание на своите потребители и планира да преустанови практиката на показване на реклами в One UI. Данните бяха потвърдени от шефа на мобилната дивизия на компанията. Samsung възнамеряват да спрат възпроизвеждането на реклами в Samsung Weather, Samsung Pay и Samsung Theme приложенията.

За в бъдеще основен приоритет ще продължат да бъдат личните нужди и индивидуалности на всеки потребител. Решението е взето след обратна връзка с потребителите. Нова актуализация на Samsung One UI щее достъпна преди края на годината и ще премахне досадните реклами от интерфейса на смартфоните.

По този начин Samsung ще опитат да осигурят най-доброто изживяване на потребителите и да предизвикат по-голям интерес към своите нови смартфони.