Samsung Galaxy A52s е 6.5″ смартфон с Qualcomm Snapdragon 778G процесор, 64MР камера и 4500mAh батерия

Samsung Galaxy A52 5G е един от най-достъпните смартфони с технологията на компанията. Устройството предлага добро съчетание от характеристики за своя ценови клас. Въпреки това потребителите биха искали да имат достъп до по-мощен процесор и по-бърза технология за зареждане. Samsung изглежда са обърнали внимание на тези недостатъци и са готови с актуализирана версия на смартфона.

Новият модел се казва Samsung Galaxy A52s и ще гарантира на потребителите по-висока производителност, благодарение на интеграцията на Qualcomm Snapdragon 778G. Това е 6-нанометров чип, който е произведен от TSMC и разполага с четири Kryo 670 ядра (ARM Cortex-A78), които са допълнени от Adreno 642L GPU и X53 5G модем с максимална скорост за даунлоуд на данни от 3.3Gbps.

Това е сериозен ъпгрейд от двете Cortex-A77 ядра с Adreno 619 на Snapdragon 750G в оригиналния модел. Samsung ще продават  на пазара версии с 6GB RAM/8GB RAM и 128GB/256GB вградена памет.

 

 

Дисплеят е с големина от 6.5 инча и поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите при Full HD резолюция. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в екрана, където е позиционирана 32-мегапикселова камера за селфита. На гърба има четири сензора; 64MP 12МР 5МР 5 МР.

Вградената батерия е със заряд от 4500mAh и предлага опция за 25W зареждане. Смартфонът има IP67-сеертифицирано покритие. Потребителите ще могат да избират между версии с Awesome Mint, Awesome Violet, Awesome White и Awsesome Black цветове.

Поддръжката на 5G мрежите е водещо предимство на актуализирания смартфон, който вече има по-мощен процесор и по-бърза технология за зареждане. Високото качество на звука се гарантира от Dolby Atmos технологията. Продажбите стартират от 3 септември на цена от €410.

 

 

Oще от Digital: Смартфоните на Samsung ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на пет години