Юношеските национали стартираха със загуба от Германия

Националният отбор на България започна своето участие с отлична игра, но загуби срещу много по-мощния физически тим на Германия с 65:88 в първия мач от Европейския Чалънджър по баскетбол за момчета до 16 години в зала „Триадица“. Най-красивият и интересен мач до момента. Така десетките скаути и чуждестранни специалисти определиха двубоя. Турнирът, който събра отбори от Дивизия А, вече втори ден се провежда у нас.

 

Пред пълната на 50% зала „Триадица“ и с десетки фенове, останали зад вратите заради ограниченията за публика на спортни събития във връзка с пандемията от COVID-19, играчите, водени от Йордан Иванов и Янко Янков, не показаха притеснение от силния си съперник, за когото това беше втора победа. 

В три от четирите части националите бяха напълно равностойни на германците. С 5 тройки от 14 опита и общо 19 точки за България се отличи Александър Гавалюгов. С 16 точки приключи Стефан Михайлов, а 14 вкара Станислав Хинков. Домакините играха много атрактивно, бързо и с отлични решения в нападения и в защита, като често вдигаха публиката на крака с изпълненията си. За германците с 36 точки завърши Мартин Калу. 

Утре в 19.00 часа България излиза срещу Хърватия.

Снимки: facebook.com/basketballfederation