Масовото производство на NVIDIA GeForce RTX 40 видео карти ще започне през 2022г.

Видео картите от серията GeForce RTX 30 Series предлагат сериозен ъпгрейд по отношение на производителността, спрямо RTX 20 Series. Компанията е амбицирана да продължи този тренд, като подобри значително възможностите на следващото поколение хардуерни решения. NVIDIA вече са стартирали работата на RTX 40 Series на високо равнище и при закрити врати в своя централен офис.

Премиерата на видео картитe от серията няма да стане факт през 2021г.

Причините са разнообразни и също така са свързани с недостига на компоненти. Трябва да уточним също, че RTX 30 Series бяха представени две години след RTX 20 Series. Изглежда, че NVIDIA ще продължат със същата стратегия и в дистрибуцията на предстоящата серия.

 

 

Все пак вече знаем някои детайли за видео картите, които ще станат част от RTX 40 Series, според NotebookCheck. Платформата NVIDIA GeForce RTX 40 ще е базирана на усъвършенствана 5-нанометрова технология. Архитектурата Ada Lovelace ще осигурява до два пъти по-висока производителност от настоящите технологии на NVIDIA. Maсовото производство ще стартира в средата на 2022г.

Това означава, че най-вероятно премиерата на видео картите ще стане факт през есента на следващата година. Едва ли NVIDIA ще пропуснат възможността да се възползват от активността на потребителите през празничния сезон в края на 2022г. Дългоочакваната серия от видео карти с бранда GeForce RTX 40 тепърва ще привлича вниманието на технологичната индустрия.