Google Pixel 5a 5G ще бъде представен на 17 август

Google не са се отказали от премиерата на смартфона Pixel 5a. Някои анализатори вече предупредиха, че може да не видим този модел. От компанията, обаче имат съвсем различни планове. Ако се интересувате от възможността да се сдобиете с устройството ще ви информираме, че премиерата ще стане факт на 17 август.

Така само след броени часове смартфона ще бъде представен и ще научим какви са пълните технически спецификации. В интернет бяха публикувани нова колекция от снимки, които разкриват дизайна на Google Pixel 5a. Изглежда, че Google няма да предприемат драстични промени по отношение на визията, която ще е сходна с тази на Pixel 4a.

Кадрите потвърждават, че новият модел ще има батерия със заряд от 4680mAh. По този начин Pixel 5a 5G ще се превърне в представителя на Pixel серията, който има най-голяма батерия.

 

 

На гърба  отново ще видим квадратен камера модул в горната част, където ще бъдат позиционирани две камери с допълнителна LED светкавица. В средата на задния панел ще е сензорът за пръстов отпечатък, като в долната част има и характерното Google лого. Очаква се смартфона да се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G процесор, който вероятно ще има 8GB RAM.

Taзи архитектура ще гарантира висока производителност при гейминг, но също и поддръжка за 5G мрежи. Официалните продажби на Google Pixel 5a 5G трябва да стартират на 26 август. Цената ще бъде от порядъка на $450. Скоро ще разберем повече за подобренията на смартфона, включително и кога ще започнат доставките на европейския пазар.

 

Oще от Digital:  Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще имат OLED дисплеи, 50МР камери и процесори на Google