Ревю на смартфона Ulefone Armor 12 5G – Първи впечатления и технически характеристики

Купете брониран исмартфони Ulefone са най-ниска цена от Smartfonix.com 

 

Един от най-добрите ударо и водоустойчиви смартфони беше анонсиран от Ulefone. Става дума за флагман модела Armor 12 5G, който надгражда бронирана серия, която познавате достатъчно добре, благодарение на видео ревютата на Digital.bg.

 

 

Дизайнът на Armor 12 5G значително се отличава от общоприетите представи за брониран смартфон.

Корпусът му е сравнително компактен с размери 175.9мм на 82.5мм, като рамката около дисплея и подсилването на ъглите са съвсем незначителни.

Последните се отразяват и на профила, който е 14.25мм, а теглото е под 300гр. С такива габарити Armor 12 ще бъде удобен за държане в ръка и за носене в джоб.

 

 

Всъщност смартфонът може да е в ръката ви и без да го държите здраво, защото в комплект към него идва специална връзка за ръка, за която е предвидено специално уше за закачване.

В кутията на Armor 12 влизат още USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо зарядно, аксесоар, който комбинира игла за отваряне на SIM слота и отвертка, както и преходник от Type-C към 3.5мм аудио жак. Последното подсказва, че по корпуса на смартфона няма самостоятелен аудио порт.

 

 

Това е направено с цел по-добра защита от проникване на влага и прах. Корпусът на смартфона е с ниво на протекция Ip68 и притежава сертификат MIL-STD-810G за тестове за издръжливост от американската армия.

То покриват потапяне във вода с дълбочина до 150см за период до 30 минути, висока и ниска температура, че дори и устойчивост на радиация.

 

 

Дисплеят на Ulefone Armor 12 5G е с достатъчно голяма зрителна площ от 6.52″, като резолюцията му е HD и поддържа 10-точков мултитъч.

В основата на хардуера на смартфона стои мощен 8-ядрен процесор MediaTek Dimensity 700, е енергоспестяващ и в същото време достига до 2.2GHz тактова честота. Партниращият графичен процесор пък е ARM Mali-G57 MC2 с до 950MHz честота. Оперативната RAM памет е 8GB, a сториджа 128GB. Обемът на паметта за съхранение на информация може да бъде увеличен посредством microSD карта памет, като максимумът е цял 1TB.

 

 

Целият този хардуер се управлява от актуален софтуер, поверен в ръцете на операционна система Android 11, в който типично за бронираната серия на Ulefone са добавени базово някои много полезни функции за оцеляване и професионална работа.

За безжичната си връзка смартфонът разчита на Bluetooth 5.1, а навигационната му система прави връзка със сателитите GPS, GLONASS, Beidou и Galileo.

 

 

Върху гърба си Ulefone Armor 12 5G има общо четири камери, като основната от тях е 48MP. Втората е ултра пирокоъгълна с 8MP еквивален, а останалите две са с по 2MP, като едната е предназначена за много близки Macro снимки, а другата мери дълбочината на кадъра при снимки с „Ефект Боке“. Максималното качество на видео запис е 2K. Предната селфи камера пък е с 16MP еквивалент.

Всичко изброено до тук се захранва от Li-Po батерия с 5180mAh заряд, който поданни на производителя е достатъчен за 20 часа разговори или за 311 часа в режим на изчакване. Смартфонът поддържа 18W бързо бично и 15W безжично зареждане.

 

 

През годините сме ви показвали десетки модели от Armor семейството, както бюджетни, така и от среден и дори флагмански клас. Универсалността на Ulefone Armor серията се свежда до това, че в нея могат да бъдат намерени бронирани смартфони за всеки джоб.

Кратка справка в официалния сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com показва, че към момента най-ценово достъпният представители на серията са Ulefone Armor X6 и Ulefone Armor X7, съответно с цени от 169 лева и 187 лева. Топ моделите пък са Ulefone Armor 11T и Ulefone Armor 9, които пък са с промоционални цени от 977 лева и 848 лева.

Със сигурност в скоро време в портфолиото на Smartfonix ще се появи и новият Ulefone Armor 12 5G. Веднага щом това се случи, в Digital.bg ще ви очаква неговото подробно видео ревю с преки впечатления от първа ръка.