Инфарктна ситуация в 3 големи български града! Ето какво се случва СНИМКИ

Ресторантьорите изпълниха заканата си, че ще блокират редица ключови възлови артерии из страната. припомня, че причината за протестните им действия са затягането на мерките в столицата.

уточнява, че вчера се появи информация, че строги К-19 мерки ще сковат София, но по-късно от Министерство на здравеопазването казаха, че това няма да се случи.

Въпреки това днес малко след 16:30 часа 50-60 представители на ресторантьорския бизнес блокираха ключовия Орлов мост в София.

„Движението е изцяло парализирано. При това малко преди час пик – така трябва, само така хората ще ги видят и чуят“, казват читатели на , попаднали в блокадата в центъра на София.

Бургаски ресторантьори също затвориха главни пътища в града – кръговото кръстовище между бул. „Транспортна“, път Е773 , ул. „Професор Яким Якимов“ и бул. „Стефан Стамболов“.

Протестиращите са в платната на всички упоменати улици, уточнява Флагман.бг.

Проявата е заявена от Сдружение на заведенията в България и като мотив са посочени предвижданите ограничителни мерки срещу бизнеса, които застрашават поминъка и икономическото благосъстояние на гражданите.

Представители на ресторантьорския бранш се събраха на протест и в Пловдив срещу евентуални нови ограничения във връзка със следваща ковид вълна.

Те затвориха едно от централните кръстовища в Пловдив, това на Чифте баня, за да се обявят срещу готвеното от здравните власти намаление на броя на посетителите в заведенията и промяната в работното им време, съобщава БНТ.

На мястото на протеста в Пловдив има полиция, движението се отклонява, за да няма задръствания в центъра, рейсовете на градския транспорт ще се движат с променени маршрути поне до 18.00 ч.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ