Lenovo отчете рекордни резултати през първото тримесечие на 2021г.

Lenovo очакват високото търсене към персоналните компютри да продължи с пълна сила поне до 2025г. Последиците от световната пандемия ще доведат до сериозни промени в начина, по който работим в дългосрочен план. Китайският гигант, който е лидер в компютърната индустрия също така обяви рекордни финансови резултати за първото тримесечие.

От данните разбираме, че Lenovo удвояват своите приходи, тъй като регистрират 119% растеж в нетните приходи.

Компанията също така може да се похвали с почти двойно увеличение на приходите от 96%, които достигат до $650 млн. Стабилното представяне през първото тримесечие надхвърля очакванията на анализаторите.

Други важни показатели във финансовите резултати на Lenovo са 2.8% нетния марж, който е най-висок от много години насам. Увеличението на приходите на годишна база е 27% и достига до $16.9 млрд., в сравнение със $13.3 млрд. отчетени през първото тримесечие на 2020г.

 

 

Акциите на компанията се увеличиха с 9.7%, след като информацията стана публично достояние. Нетните приходи достигат до $466 млн., което надхвърля очакванията на анализаторите от $345,23 млн. Lenovo отчетоха с 900 млн, повече приходи за тримесечието на годишна база, спрямо предварителните прогнози.

Това са първите финансови резултати на компанията след реорганизиране на бизнеса им след реорганизиране на бизнеса през февруари, съобщавa Reuters. Мобилното подразделение на компанията е очаква да регистрира „хипер растеж“ през следващите седмици и да допринесе за още по-високите приходи на Lenovo.

Oсновният източник на приходи за компанията ще продължат да бъдат настолните компютри. Продажбите им в световен мащаб се увеличиха с 13% през април-юни и вече достигат до 82.3 млн. броя. От Canalys твърдят, че това е първият ръст в продажбите на десктопи от четвъртото тримесечие на 2019г.

 

TagsLenovo