XIaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid

Китайският производител е един от най-бързо развиващите се брандове в мобилната индустрия. Амбициозната стратегия на Xiaomi вече дава все по-сериозни резултати и им позволява да са фактор във всички пазарни сегменти. От няколко тримесечия това е единственият реален конкурент на Samsung и Apple.

Само преди дни ви съобщихме, че Xiaomi вече е най-големият производител на смартфони в Европа.

Toва е добро потвърждение за успешният бизнес модел на компанията. Данни от доклад на Strategy Analytics разкриват, че Xiaomi доминират и световния пазар на 5G смартфони през второто тримесечие на календарната година, съобщава GizmoChina.

Компанията е реализирала 26% от всички доставки в тази категория и така изпреварва водещите производители с Android. Oбщият брой продадени 5G смартфони за периода достига до 95 млн. броя, като Xiaomi са продали 24 млн. от тях.

 

 

По този начин компанията увеличава с 452% присъствието си, в сравнение със същия период преди години. Любопитен факт е, че Samsung са изпреварени от Vivo и Oppo, което означава, че трябва да се примирят с четвъртата позиция. Пазарният дял на корейския гигант е 16.5%, което дължи на 15.6 млн. устройства от серията Galaxy с поддръжка на 5G.

Вторият и третият производители на 5G смартфони с Android са разделени от едва 0.6%, като Oppo генерира 16.9 млн. продажби, докато Vivo доставят 17.5 млн. през изминалото тримесечие. Въпреки санкциите на САЩ от Huawei успяват да реализират продажбите на 3.1 млн. устройства с 5G и имат 3.3% дял.

Oчакват ни много интересни премиери през втората половина на годината, които ще изострят конкуренцията. Преднината на Xiaomi не е голяма, но с оглед доброто представяне на компанията е вероятно да запазят своята лидерска позиция до края на 2021г.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Xiaomi ще получат ъпдейт към Android 12 и MIUI 13