Xiaomi Redmi 10 ще има 50 MP камера и MediaTek Helio G88 процесор

Xiaomi подготвят премиерата на ново бюджетно предложение, с което да привлекат вниманието на потребителите през втората половина на годината. Въпросното устройство ще се казва Redmi 10 и ще предложи съчетание от елегaнтен дизайн и полезни функционалности. Визията на смартфона ще наподобява Xiaomi Mi 10 Ultra, като камерите в задната част са позиционирани вертикално.

Самият корпус е изграден от поликарбонатно покритие, като пълните размери на Rеdmi 10 са 162х75.

3х8,95 милиметра. В задната част има четири камери с LED светкавица, като сензора за селфита е вграден в малък отвор в горната част на екрана. Официалната премиера вероятно ще стане скоро, като вече знаем ключови технически параметри на смартфона.

Redmi 10 ще предложи 6.5-инчов дисплей с 90Hz честота за опресняване на кадрите с Full HD резолюция. Сензорът за пръстов отпечатък ще бъде вграден в бутона за включване в дясната част на рамката. Селфи камерата ще бъде с 8МР резолюция.

 

 

Все още няма яснота около разделителната способност на четирите камери в задната част. Високата производителност на Redmi 10 ще се гарантира от MediaTek Helio G88 процесор, който е допълнен от Mali-G52 MC2 GPU и 6GB RAM, съобщава NotebookCheck. Батерията ще е със заряд от 5000mAh и ще поддържа 18W зареждане.

Очаква се потребителите да имат избор между версии със 6GB/4GB RAM и 128GB/256GB вградена памет. Няма да е изненадващо, ако конфигурацията на камерите в задната част е сходна с тази на Redmi Note 10. Oсновният сензор ще поддържа 50-мегапикселова резолюция и е допълнен от 8MP Ultra-Wide и два 2МР модула.

Опциите за свързване включват Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, но също слот за две SIM карти и 3.5-милиметров аудио жак. Цената на Redmi 10 щe е от порядъка на $180.

 

Oще от Digital: Xiaomi продадоха 200 млн. смартфона от серията Redmi Note