Xiaomi Mi MIX 4 ще има 6.67″ дисплей със 120Hz, 100MP камера и Snapdragon 888 Plus процесор

Xiaomi опитват да бъдат влиятелен фактор във всички пазарни сегменти, за да разширяват влиянието си в индустрията. Китайският производител предлага най-доброто съчетание между премиум характеристики и изгодна цена. Стратегията на Xiaomi включва и премиерата на флагман с последния процесор на Qualcomm и най-добрите камери в индустрията през годината.

Вече ви съобщихме, че Xiaomi Mi 12 може да има 200МР камера и Qualcomm Snapdragon 895 процесор.

Това не е единственият бранд, който се разработва от китайската компания. Голям интерес сред потребителите предизвикват устройствата от Mi MIX серията. Следващият атрактивен представител на този бранд ще бъде Xiaomi Mi MIX 4, чиято премиера е насрочена за 10 август.

Броени часове преди събитието в интернет изтекоха данни, разкриващи ключови технически спецификации на смартфона. Трябва да отбележим също, че на 10 август ще видим и други продукти освен Xiaomi Mi MIX 4, включително и таблета Mi Pad 5, който ще има 2К дисплей, Snapdragon 860 процесор и ще работи със стилуси.

 

 

Първата важна спецификация на Xiaomi Mi MIX 4 ще бъде 6.67-инчовия OLED дисплей, който ще e извит в краищата. Смартфонът ще поддържа Full HD резолюция от 2340х1080 пиксела при плътност от 386ppi. Любителите на игрите ще могат да се възползват от честота за опресняване на кадрите от 120Hz, което гарантира, че съдържанието на екрана се опреснява два пъти в секундата.

Високата производителност на Xiaomi Mi MIX 4 ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 Plus процесор и 12GB LPDDR5 RAM. Батерията е със заряд от 5000mAh с поддръжка на 120W бързо и 80W безжично зареждане. Премиум версията ще предлага до 1 терабайт UFS 3.1 памет. В задната част има 100-мегапикселова камера, която осигурява 100х дигитален зуум.

Селфи камерата е вградена в дисплея, което също е интересно решение. Xiaomi Mi MIX 4 ще поддържа A-GPS, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.0 и NFC. Корпусът включва метална рамка и стъклено покритие на гърба, като е предвидена и IP68-сертификация, която гарантира устойчивост на прах и вода.

 

Oщe oт Digital: Xiaomi Mi MIX 4 ще поддържа най-бързата технология за зареждане на смартфони