От ИТН с твърда позиция за скандала с новия вътрешен министър и мандата!

По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни реформи в редица сектори и изключително важен е Планът за възстановяване и устойчивост, защото ако не бъде подготвен както трябва, България е заплашена да не получи средства от ЕС.

Така че е важно при нас да има кабинет, но решенията ще бъдат обявени от политическите партии. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от „Има такъв народ“ /ИТН/ Станислав Балабанов.

,,Ще видим какво ще се случи в пленарната зала в деня на гласуването, защото позициите се променят ежедневно.

Христо Иванов говореше, че гледаме в една посока, а на следващия ден излезе с декларация… на която не продължаваме да намираме отговора защо.

Вижте цялата истина за научния труд на новия вътрешен министър!

Представителите на „Демократична България“ вчера, макар че не бяха конкретно от хората на Христо Иванов, а от другите формации, за пореден път повториха, че се припокриват приоритетите ни и че ще го обсъждат в тяхната група, така че очакваме от тях да дойде решението“, допълни той.

„Ние ще си спазим Конституцията – имаме проектокабинет, поели сме тази отговорност. Този мач ще го играем докрай, защото човек тежи толкова, колкото тежи думата му“, каза още Балабанов относно проектокабинета.

Министрите са такива, каквито са – с биографиите си, с професионализма си, с желанието си да свършат работа. Между другото се прави едно внушение и искам да обърнете внимание на истината, защото тя всъщност е най-важна. Обърнете внимание на твърденията за плагиатство към г-н Петър Илиев.

Проверете какво се случва във Фейсбук профила на доц. Киселова, защото, доколкото разбирам, тя не е давала такъв тип интервю. Нека видим първо какви са фактите, каква е истината и тогава да съдим. А и ако доц. Киселова имаше някакви претенции по отношение на плагиатството, тя можеше да ги направи в законовия срок, обясни Балабанов.

,,Петър Илиев доказа професионализма си още по време на референдума, когато водихме юридическите битки с всички, които искаха да срутят този референдум, така че той е достатъчно подготвен кадър“, увери депутатът от ИТН.

Балабанов от ИТН стресна всички в НС: Вървим към нови избори, ако другите не направят това!

,,Разчитаме на тяхната подкрепа докрай (на ДБ и ИБГНИ), а какво ще направят в пленарна зала зависи от тях. На база това, което ще направят в залата, ще видим дали вървим по общите приоритети или колегите ще изберат друг път, по който да тръгнат“, уточни Балабанов.

Той поясни още, че от държавния глава зависи кога ще входира в деловодството на Народното събрание получения завършен мандат с проектокабинета.

След като президентът получи готовия проектокабинет, от него зависи кога ще го входира. След като го входира, следва председателски съвет в Народното събрание, който насрочва деня за гласуване, посочи народният представител.

На запитване защо от ИТН ще внесат готовия проектокабинет в последния възможен ден от законовия срок Балабанов отвърна, „защото имали това право по Конституция“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ