Xiaomi Mi MIX 4 ще бъде представен на 10 август

Следващият представител на Mi MIX серията на Xiaomi e обект на множество спекулации през последните месеци. Компанията ще привлича вниманието на потребителите с интересно съчетание от характеристики и дизайнерски решения с Mi MIX 4. Новият модел също така се очаква да бъде първият смартфон на Xiaomi, който разполага с камера вградена в дисплея.

Teхнологията предизвиква голям интерес сред производителите, но все още качеството на Under Display Camera (UDC) не е достатъчно високо, за да отговори на стандартите в индустрията.

Xiaomi изглежда са намерили решение, което ще ни предложат с премиерата на Mi MIX 4. Премиерата на смартфона ще стане факт след броени дни, тъй като събитието е планирано за 10 август.

Това означава, че Xiaomi Mi MIX 4 ще бъде представен само ден преди Galaxy Z Fold смартфоните от последна генерация. От GizmoChina смятат, че е възможно компанията да представи и други устройства на предстоящото събитие, включително и да разкрие детайли за MIUI 13.

 

 

Данни от сертифицирането на Xiaomi Mi MIX 4 пред 3C регулаторите разкриват, че модела се разработва с името „2016118C“. Смартфонът ще е базиран на атрактивна система от 120W бързо зареждане. Очаква се да е налична и функция за 70W/80W безжично зареждане. Потребителите ще избират между версии с 8GB RAM 256GB памет и 12GB 256GB памет.

Все още не е потвърдено за 512GB версия на смартфона, който ще използва LPDDR5 uMCP памет на Micron. Безрамковият дизайн ще е допълнен от Full HD резолюция на дисплея. Високата производителност вероятно ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Батерията ще е със заряд от 5000mAh.

В задната част ще има 50-мегапикселов Samsung GN1s сензор, който е допълнен от 48МР UltraWide и 48MP телефото камери. Операционната система е MIUI 12.5 интерфейса, който е бaзиран на Android 11.