Xiaomi вече е най-големият производител на смартфони в Европа

Xiaomi е бранд, който в най-голяма степен се опитва да се възползва от проблемите на Huawei. Търговските санкции на практика не позволяват на компанията да се конкурира на световния пазар. Липсата на достъп до приложенията на Google и невъзможността да купуват хардуер от своите най-големи партньори сви значително пазарния дял на компанията.

В същото време Xiaomi продължават да стават все по-влиятелен фактор в световния пазар на смартфони.

Уникалният бизнес модел позволява на китайския бранд да предлага устройства с най-доброто съчетание между цена и технически характеристики. Вече ви съобщихме, че Xiaomi е вторият най-голям производител на смартфони за второто тримесечие на 2021г.

Това е поредното доказателство за влиянието на компанията. Последният доклад на Strategy Analytics ни информира за поредното впечатляващо постижение на Xiaomi. За първи път в своята история компанията изпреварва своите конкуренти и се превръща в най-големият производител на смартфони на европейския пазар, съобщава BusinessWire.

 

 

Анализаторите информират, че Xiaomi са реализирали продажбите на 12.7 млн. устройства през второто тримесечие на годината. По този начин компанията вече разполага с 25.3% дял, което е достатъчно да изпреварят Samsung. Корейския бранд отчита 12 млн. продажби и респективно 24% от всички доставки на смартфони за периода.

Xiaomi успяват да увеличат със 67% продажбите си на годишна база, което е доста впечатляващо. Samsung трябва да се примирят със 7% спад в доставките и втората позиция в европейския пазар на смартфони. Tретият най-голям производител за второто тримесечие е Apple.

Създателите на iPhone разполагат с 19.2% дял на европейския пазар с 9.6 млн. продажби. Все пак компанията увеличава с 15.7% позициите си, спрямо същия период преди година. Оppo и Realme допълват челните пет с респективно 5.65 и 3.8%, Двете компании увеличават своя пазарен дял със съответно 180% и 1800%.

 

TagsXiaomi