Става страшно! “Да, България“ изнудва Слави с 5 министерства! Милиардите са там!

Формално ръководената от Христо Иванов партия „Да, България“ се опитва да притисне Слави Трифонов с условието за 5 министерски кресла. При това най-парично апетитните – финансовото, икономическото, земеделското, екологичното и вътрешното. Това разкриха пред високопоставени държавни източници.

Само преди няколко седмици „Да, България“ напевно обещаваше, че няма да се пазари за постове.

Но след това Христо Иванов явно си е припомнил, че иска да осребри истеричното си крещене на жълтите павета и на Росенец и се е завъртял като грамаден пумпал.
 

Лакомията за власт бе основната причина „Да, България“ да забие  нож в гърба на Слави, като си поиска министерства не по време на преговорите между двете партии, а от парламентарната трибуна, за да няма мърдане.

От своя страна, Слави потърси обяснение на Христо Иванов като какъв има претенции за министри, след като е четвърта политическа сила. Но изглежда е подценил жаждата за директно участие в изпълнителната власт, която бленува кохортата на Иван Костов и мракобесния кръг „Агнешки главички“, подкрепян от „Капитал“, „Дневник“ и още няколко жълти електронни страници.

Слави трябва да си дава сметка, че острите му приказки не само няма да притъпят апетита за постове на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Антоанета Цонева и компания, но и ще ги настървят като гризачи.
 

В следващите дни „Да, България“ ще опита всякакви словесни маневри, само и само, за да се домогне до жадуваните министерства, които разпределят милиарди от държавния бюджет и Европейския съюз.

Въпросът е дали нервите на Слави ще издържат, за да отблъсне попълзновенията на Христо Иванов или ще се принуди да отстъпи в името на съставяне на правителство на всяка цена.