Старите версии на Android няма да поддържат услугите на Google от септември

Google постоянно съветват разработчиците да оптимизират своите приложения за новите версии на Android. По този начин се гарантира не само достъп до актуалните новости, но също и максимална сигурност. Последната версия на операционната система е Android 12, която ще е достъпна за потребителите през септември.

Собствениците на устройства с по-стари версии на Android е добре да знаят, че приблизително по същото време влизат в сила нови промени.

Компанията вече започна да разпространява съобщения, от които разбираме, че в края на септември се спира поддръжката на Google Mobile Services (GMS).

Това действие ще обхване устройствата, които работят с Аndroid 2.3.7 или по-старите версии на операционната система. В края на септември смартфоните ще загубят достъп до приложенията на Google и няма да могат да се логват както досега, съобщава GizChina.

 

Конкретната дата, на която ще бъдат активирани новите правила е 27 септември. Ако опитате да се логнете след тази дата ще получите съобщения за грешно име или парола. Ограничението е свързано с всички приложения на компанията, като Gmail, Chrome, Google  Maps, YouTube и др.

Това ще ограничи сериозно функционалността на смартфоните, които ще могат да извършват единствено базови задачи. Решението на компанията не е изненадващо, тъй като Gingerbread е версия на операционната система, която бе представена през 2010г.

Препоръчително е да актуализирате към следваща версия на Android или да се сдобиете с ново устройство, за да имате достъп до актуалните иновации и технологии на Google.