Samsung разработва 65W зарядно за смартфоните от серията Galaxy S22

Samsung изненадаха доста анализатори и потребители с решението си да ограничат максималната мощност за зареждане на Galaxy S21 до 25W. Независимо от това флагманите от серията отчитат високи продажби и са едни от най-популярните Android смартфони през настоящата година. Все пак компанията се очаква да отстрани тази лимитация в разработката на Samsung Galaxy S22 гамата.

Според информация на wccftech собствениците на смартфоните ще могат да се възползват от 65W зареждане.

Samsung вече провеждат тестове, за да гарантират, че технологията работи оптимално за всички представители на Galaxy S22 бранда.

Увеличаването на мощността на зареждане на смартфоните не е изненадваща, тъй като някои производители с Android вече предлагат системи с повече от 100W. Китайските брандове като Oppo, Vivo и Xiaomi са доста активни в популяризирането на тази иновация и изглежда Samsung скоро ще се присъедини към тях.

 

 

Кодовото име на цялата серия е „Rainbow RGB“, като R, G и B са букви, обозначаващи съответно Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus и Galaxy S22 Ultra. Съществува възможността само премиум версиите да предложат 65W бързо зареждане, което ще се превърне в най-атрактивната им характеристика.

Скоро предстои и премиерата на Samsung Galaxy S21 FE, който ще използва бързо зареждане с 45W мощност. Зарядното няма да бъде включено в комплекта и ще трябва да се купи отделно от потребителите. Технологиите за бързо зареждане се развиват с невероятни темпове и ще ни предложат още повече иновации през 2022г.

 

Oще от Digital: Samsung ще представят смартфоните от серията Galaxy S22 през януари 2022г.